Σχετικά

Η Έλενα Πολίτου είναι ιδρύτρια του Family Hug.

Είναι Συστημική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής), ασχολείται με το θεραπευτικό παιχνίδι και είναι Certified Practitioner in Therapeutic Play Skills πιστοποιημένη από το Play Therapy International , έχει πιστοποιηθεί στο πρόγραμμα  StoryPlay®  της Joyce Mills (Level I) και είναι συντονίστρια σχολών γονέων στο «Εξελικτικό Σύστημα» της Μαρίας Χουρδάκη.

Έχει ολοκληρώσει εκπαιδεύσεις για την εκπόνηση προγραμμάτων καλλιέργειας της κοινωνικής συναισθηματικής μάθησης από το φορέα της CASEL (SEL programs).

Οι αρχικές της σπουδές ήταν στην εκπαίδευση (Ε.Κ.Π.Α.) με εξειδίκευση στη μέθοδο Montessori (London Montessori Center), την Ειδική Αγωγή (Ε.Κ.Π.Α. ) και τη διοίκηση εκπαιδευτικής μονάδας ΜΒΑ (University of Leicester).

Εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο και παράλληλα είναι σύμβουλος  γονέων και εκπαιδευτικών σε ιδιωτικό σχολείο και εκπονεί προγράμματα κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης.

Μέσα από μια 30χρονη πορεία ενασχόλησης με το παιδί, το σχολείο και την οικογένεια και για δεκαπέντε χρόνια από τη θέση της υπεύθυνης εκπαιδευτικής μονάδας μεγάλου εκπαιδευτικού οργανισμού αποκόμισε σημαντική εμπειρία από μεγάλο δείγμα παιδιών.

Η πολύτιμη αυτή προϋπηρεσία ανέδειξε την ανάγκη να εστιάσει στη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού ως προϋπόθεση για την καλλιέργεια της αυτονομίας του και της εξέλιξής του τόσο στον κοινωνικό όσο και στον ακαδημαϊκό τομέα.

Για το λόγο αυτό αναζήτησε τις κατάλληλες εκπαιδεύσεις προκειμένου να εκπονήσει εξειδικευμένα προγράμματα πρόληψης αλλά και να υποστηρίξει θεραπευτικά την κατάλληλη παρέμβαση όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Αξιολογεί κάθε παιδί εξατομικευμένα και σκιαγραφεί τις ανάγκες κάθε χρονική στιγμή. Η υποστήριξη πλαισιώνεται με συμβουλευτική γονέων.

Αποστολή του Family Hug είναι να σκύψει πάνω από κάθε παιδί και την οικογένειά του προκειμένου να βρεθούν λύσεις στις καθημερινές προκλήσεις που προκύπτουν.

To family hug προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον

 με στόχο τη βελτίωση της  επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μέσα στην οικογένεια και παράλληλα παρέχει στοχευμένα εργαλεία προκειμένου να είναι τα παιδιά ισορροπημένα κι ευτυχισμένα και οι γονείς να απολαμβάνουν τη γονεϊκότητα.

family-hug-elena-politou-therapeutiko-paixnidi

Θεραπευτικό Παιχνίδι

family-hug-elena-politou-symvouleutiki-goneon

Συμβουλευτική Γονέων

Θεραπευτικό Παιχνίδι

family-hug-elena-politou-therapeutiko-paixnidi
family-hug-elena-politou-symvouleutiki-goneon

Συμβουλευτική Γονέων

family-hug-elena-politou
family-hug-elena-politou
family-hug-elena-politou
family-hug-elena-politou
family-hug-elena-politou

Πρόγραμμα συναισθηματικής ανθεκτικότητας

"Το παιδί και οι γονείς χρειάζονται αποδοχή, σεβασμό και υποστήριξη!"

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.